Alle werkzaamheden boekhouder op een rij

Heb je een eigen bedrijf en wil je graag je eigen boekhouding doen? Of ben je administratief medewerker maar wil je jouw kennis graag verbreden en je nog waardevoller maken voor een bedrijf? Dan is het zeker interessant om de cursus boekhouden te volgen. Wat zijn de werkzaamheden boekhouder? Je houdt je onder andere bezig met het maken van verkoopfacturen, het verwerken van facturen, het beheer van debiteuren, inboeken, berekeningen maken, financiële administratie samenstellen en controleren en rapportages maken. Verder stel je aangiften voor omzet- inkomsten- en vennootschapsbelasting op.

Wanneer je groeit binnen deze functie zijn er meer werkzaamheden waar je mee te maken krijgt, zoals het voorbereiden van de jaarcijfers, het signaleren van afwijkingen en deze laten controleren. Je controleert ook de boekhouding om te zien of deze aan de richtlijnen voldoet. De meeste boekhouders werken zelfstandig, maar je kunt ook werken bij een accountantskantoor, in dit geval zul je veel contact hebben met klanten.

Opleidingen en werkzaamheden boekhouder

Wanneer je financiële kennis hebt, van cijfers houdt, nauwkeurig kunt werken en een goed analytisch vermogen hebt is de functie van boekhouder mogelijk iets voor jou. Als boekhouder aan de slag gaan? Je kunt bij Fabius een basisopleiding Basiskennis Boekhouden of Basiskennis Calculatie volgen. Een opleiding Praktijkdiploma Boekhouden behoort ook tot jouw mogelijkheden. Welke opleiding je moet volgen is afhankelijk van wat jij wilt. De boekhouding doen van je eigen bedrijf? Dan is de opleiding Basiskennis Boekhouding voldoende. De andere opleidingen zijn geschikt wanneer je net wat meer diepgang zoekt en je bij een bedrijf aan de slag wilt gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *