Betekenis accountmanager

Veel mensen kennen het woord accountmanager wel, maar weten eigenlijk niet wat het betekent en wat de werkzaamheden van een accountmanager zijn. De betekenis accountmanager leggen wij in dit artikel aan je uit, en daarnaast zullen we een paar werkzaamheden benoemen. Zo kun je ook kijken of het iets voor je is en of je er eventueel een opleiding voor wilt volgen. Accountmanagers hebben account in de naam omdat dit een andere benaming is voor klanten. Accountmanagers hebben contact met klanten.

Betekenis accountmanager taken en werkzaamheden

Per sector is de betekenis accountmanager anders, want elke sector trekt andere klanten aan. De werkzaamheden en taken van een accountmanager kunnen daarom ook verschillen. Een overeenkomst is dat ze advisering geven aan klanten en klanten helpen een goed en passend product aan te schaffen. Ze geven service, beantwoorden vragen en behandelen klachten van klanten. Daarnaast is advisering aan klanten geven ook heel belangrijk voor accountmanagers. Tegenwoordig zie je de term steeds meer terug komen en steeds meer bedrijven nemen een accountmanager in dienst.

Persoonlijke kenmerken die passen bij een accountmanager

De meeste werkgevers die op zoek zijn naar een accountmanager zoeken iemand met bepaalde kenmerken. Zo moet je goed om kunnen gaan met klanten. Klantvriendelijkheid is dus belangrijk. Je moet goed kunnen communiceren en netjes kunnen blijven. Je moet daarnaast ook goed een product kunnen verkopen. Je moet het product of de dienst kunnen aanprijzen en echt aan de klant kunnen verkopen. Een accountmanager overtuigt een klant van hoe handig een bepaald product voor hem of haar kan zijn. Hierdoor werk je ook veel samen met de verkoopafdeling. Je bent dus een vriendelijke prater die goed kan beargumenteren waarom iemand iets moet kopen. Om dit te leren kun je ook de accountmanager opleiding bij Fabius doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *