Heeft je matras z’n beste tijd gehad? Stel de aanschaf van een nieuw niet te lang uit

matras

Hoe zuinig je ook op je matras bent en hoe goed je dit ook probeert te beschermen, op een gegeven moment kan het niet anders dan dat je matras duidelijk slijtage begint te vertonen. Als je vervolgens op een dag moet concluderen dat je matras echt z’n beste tijd heeft gehad, dan is het zaak de aanschaf van een nieuw exemplaar niet uit te stellen. Je doet jezelf met uitstel namelijk beslist geen plezier. Een nieuw matras 120×220 slaap immers veel comfortabeler. Dit komt je nachtrust ten goede, en dus je prestaties en je humeur overdag ook. Bovendien kan je fysiek eronder lijden als je te lang op een versleten matras blijft liggen.

matras

Op basis waarvan selecteer je je nieuwe matras?

Weet je niet goed op basis waarvan je een nieuw matras moet uitkiezen? Nou, de volgende aspecten spelen hier als het goed is een belangrijke rol in:

De afmetingen van je matras bepaal je aan de hand van je huidige of toekomstige bedframe, je persoonlijke situatie en natuurlijk de beschikbare ruimte in je slaapkamer.

Het type materiaal waar je matras uit bestaat kun je bepalen aan de hand van of je een zijslaper, een rugslaper of een buikslaper bent. Vooral tussen zijslapers en rugslapers zitten namelijk grote verschillen in wat zij nodig hebben.

Moet je vaak herstellen van grote fysieke inspanningen? Dan stem je je materiaalkeuze ook daar op af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *