Het monteursberoep: ideaal voor praktijkgerichte mensen met technische skills

Vacature monteur Leeuwarden

Veel mensen hebben vaak de nodige problemen met het vinden van een baan die goed bij hen past. Als je echter in het bezit bent van sterke kwaliteiten op technisch gebied, dan is dat een heel ander verhaal. Ben je tegelijkertijd ook nog eens praktisch ingesteld, dan is het beroep van monteur waarschijnlijk ideaal voor jou. Bekijk bijvoorbeeld eens een vacature monteur Leeuwarden en lees welke werkzaamheden je in die hoedanigheid uitvoert, dan krijg je al snel een goed beeld van dit beroep. Bovendien leer je dan waarschijnlijk welke kwalificaties je nodig hebt om monteur te kunnen worden. Hieronder lees je alvast meer over dat laatste aspect.

Vacature monteur Leeuwarden

Welk traject leg je af tot je een volwaardige monteur bent?

Er zijn verschillende opleidingen denkbaar die, als je deze succesvol voltooit, kunnen leiden tot een succesvolle loopbaan als monteur. Veel monteursopleidingen zijn op MBO-niveau. In principe kun je je daar gewoon vanuit het VMBO voor aanmelden. Mocht je na een MBO-diploma te hebben behaald nog verder willen studeren, dan biedt het HBO daar verschillende mogelijkheden voor. Met een HBO-diploma zou je wellicht hogerop kunnen komen als monteur, al is dat ook mogelijk als je een MBO-diploma hebt en daarna succesvol blijkt te zijn als professional. 

De vele specialisatiemogelijkheden in het monteursberoep

Er zijn een heleboel soorten monteurs, dus er zijn talrijke manieren om je te specialiseren in dit vakgebied. Gebruikelijk is dat je in één of twee specialisaties afstudeert. Tijdens je loopbaan kun je er vervolgens voor kiezen om je specialisaties nog verder uit te breiden. Bekende soorten monteurs zijn bijvoorbeeld automonteur, servicemonteur (iemand die apparaten repareert) en elektromonteur. Echter zijn er ook onder meer vliegtuigmonteurs, installatiemonteurs, bandenmonteurs, beveiligingsmonteurs, storingsmonteurs, cv-monteurs en onderhoudsmonteurs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *