Wat doet een ploegleider BHV?

Een ploegleider is de leider van de bhv’ers en is handig om iemand daarvoor in dienst te hebben als je meerderde bhv’ers in dienst hebt. De meeste bedrijven hebben een bhv’er in dienst, dat staat voor bedrijfshulpverlener. Dit is namelijk extra veilig. Als ploegleider BHV heb je de taak om de andere bhv’ers te leiden. Vooral als je meerdere bhv’ers in dienst hebt is dit fijn, omdat een ploegleider deze dan kan leiden en je er niet telkens iemand voor hoeft aan te wijzen.

Naast een ploegleider heb je vaak ook een hoofd BHV. Een hoofd BHV kan zich op de strategische of operationele kant richten. Een strategisch hoofd kijkt naar plannen en een operationeel hoofd naar dingen zoals evaluatie, analyses en nazorg. Voor meer informatie over de taken van een hoofd BHV, lees dit artikel. Hieronder zullen we de taken voor een ploegleider BHV uiteenzetten.

Verschillende taken van een ploegleider BHV

Een ploegleider BHV heeft meerdere taken die belangrijk zijn. Het draait namelijk om de veiligheid in het bedrijf. De twee belangrijkste taken van een ploegleider BHV zijn:

  • Het optreden en leiden tijden een noodsituatie. Tijdens noodsituaties staan ploegleider midden in de situatie. Ze sturen de bhv’ers aan en leiden deze waar nodig. De ploegleider geeft taken en instructies over wat er het beste kan worden gedaan in de noodsituatie.
  • Zorgen dat alles soepel gaat. Als ploegleider stuur je de andere bhv’ers aan en zorg je dat iedereen de juiste taken en instructies krijgt. Op deze manier kan op een veilige manier de noodsituatie worden opgelost en eventueel het gebouw worden ontruimd. Je bent hierdoor ook een schakel- en aanspreekpunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *