Wat is een fraude onderzoek?

Een fraude onderzoek stelt vast of er sprake is van oplichting en verzamelt bewijs om de betrokken slachtoffers te beschermen.

Fraude is een verkeerde voorstelling van zaken met de bedoeling te misleiden. Als een bedrijf bijvoorbeeld een specifieke claim over een product maakt en weet dat het product niet zal werken zoals beloofd, maakt het zich schuldig aan fraude. Fraude is een zeer reëel en kostbaar probleem dat zowel geldverlies als ernstig letsel en soms zelfs de dood tot gevolg heeft.

Wat gebeurt er tijdens fraudeonderzoeken?

Fraudeonderzoeken beginnen met een ontmoeting tussen de onderzoeker en de cliënt. De persoon die het onderzoek start, legt uit waarom hij bedrog vermoedt en overhandigt al het bewijs dat hij heeft om zijn beweringen te staven. Een goede fraude-onderzoeker zal deze eerste informatie gebruiken om meer bewijs en informatie te vinden. Om dit te doen, kunnen ze surveillance, zoekopdrachten naar activa, achtergrondcontroles, werknemersonderzoeken, bedrijfsonderzoeken en andere methoden gebruiken.

Waarom heb ik een fraudeonderzoek nodig?

Als u het slachtoffer bent van oplichting, kunt u aanzienlijke bedragen en in sommige gevallen uw goede naam verliezen. Bewijzen dat er daadwerkelijk fraude heeft plaatsgevonden, kan echter ingewikkeld zijn en bewijs dat u zelf verzamelt, is mogelijk niet toelaatbaar voor de rechtbank. Een gekwalificeerde, ervaren onderzoeker helpt u de vergoeding te krijgen die u verdient.

Diefstal van inventaris

Bij diefstal van inventaris zullen rechercheurs onderzoeken of medewerkers producten stelen of meer bestellen dan de winkel nodig heeft. Soms beweren werknemers dat producten verlopen zijn terwijl dit niet het geval is, zodat ze de artikelen mee naar huis kunnen nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *