Wat is een SEO specialist?

Wat is een SEO specialist?

De kans bestaat dat je nog nooit eerder van SEO gehoord hebt. In deze blog vertellen we je wat het precies is, waarom het belang heeft en hoe het in zijn werk gaat. Ten slotte leggen we je uit waarom een SEO specialist een absolute meerwaarde te bieden heeft.

SEO: wat het is

SEO, voluit Search Engine Optimization, is de verzamelnaam voor verschillende strategieën om de vindbaarheid van een website op zoekmachines te vergroten. In het kort kunnen we dit opsplitsen in drie onderdelen:

  • De content van de website

De content is erg belangrijk. We hoeven je niet te overtuigen van het feit dat jouw website staat of valt met goede content.

  • Het technische aspect

Met het technische aspect mikken we voornamelijk op het programmeergedeelte van de website. Veel mensen zijn hier echter niet in thuis. Een deskundige kan je hierbij verder helpen.

  • Externe verwijzingen

Hierbij gaat het om de verwijzingen naar jouw website. Denk bijvoorbeeld aan een link op een andere website, die naar de pagina van jouw organisatie of blog leidt. Hoe meer internetverkeer er vanaf andere websites komt, hoe beter de vindbaarheid van jouw pagina zal zijn.

Het belang van SEO

Deze zogenaamde zoekmachineoptimalisatie is een logische en noodzakelijke stap om het klantenbestand van een bedrijf uit te breiden, het aantal lezers van een blog te vergroten, of het aantal bezoekers van een webshop te verhogen. Bovendien zullen veel mensen de professionaliteit van je organisatie, onderneming of blog hoger inschatten. Je herkent het vast wel: na een zoekopdracht selecteer je meestal één van de allereerste resultaten. Dat is tegenwoordig vanzelfsprekend (we doen het allemaal onbewust), en daarop moet je proberen inspelen. Je kunt dus best een SEO specialist inschakelen om je hierbij te helpen.

Zo gaat het in zijn werk

Om dit uit te leggen, zouden we de technische kant moeten uitgaan. Dan wordt het erg ingewikkeld. Voor wie niet thuis is in de IT, zijn vakjargon als metatags en ranking waarschijnlijk Chinees. We raden je aan een SEO specialist te raadplegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *