Zo kun je de remklauw van een Audi q7 vervangen

De Audi q7 is een bijzondere auto. Het is tevens een model dat bekend staat om duurzaamheid en stevigheid. Toch kan ook in die auto een onderdeel slijtage ondervinden en is het uiteindelijk aan vervanging toe. Bij de remklauw Audi q7 zal dit niet snel het geval zijn, maar het kan wel. In dat geval is het goed om te weten wat een remklauw is en hoe je deze het beste kunt vervangen. In sommige gevallen is het beter om dit door een professional te laten doen.

Over het remsysteem

Het remsysteem van de auto zorgt ervoor dat je auto snel tot stilstand kan komen, bijvoorbeeld bij een stoplicht. Het remsysteem zorgt er tevens voor dat dit veilig gebeurt, zodat je geen ongelukken veroorzaakt. Onderdeel van het remsysteem zijn onder andere de volgende onderdelen:

  • remklauw
  • remschijf
  • remblokken

Ze werken allemaal met elkaar samen om die auto tot stilstand te brengen. en remklauw is het deel dat zodra de bestuurder van een auto remt, drukt tegen de remblokken. De remblokken drukken dan op de remschijf en op deze manier neemt de snelheid van de auto af. De remklauwen van een auto zijn in de meeste gevallen zichtbaar tussen de velgen door.

 remklauw audi q7

De remklauw vervangen

De remklauw zal niet snel aan vervanging toe zijn. Als er al een onderdeel in je remsysteem aan vervanging toe is, dan is het vaak de remschijf of de remblokken. Deze vertonen sneller slijtage omdat er uiteindelijk ook de meeste druk op staat. Toch kan het gebeuren dat de remklauw ook gerepareerd of vervangen moet worden, zelfs in een Audi. 

Hoe het werkt

Het vervangen van een remklauw kun je bij een garage laten doen, maar als je over voldoende technische kennis beschikt, kun je het onderdeel ook zelf vervangen. Als eerst haal je het wiel eraf. Daarna haal je de remblokken eraf en druk je de remzuiger met het juiste middel terug in de cilinder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *